Allianz fietsverzekering

Na de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse fiets wil je natuurlijk er zo veel mogelijk gebruik van maken en koop je er misschien wel een Allianz fietsverzekering bij. Mocht je een keer betrokken raken bij een ongeval of een keer vallen dan wil je de fiets natuurlijk weer gemaakt zien en liefst daar zo min mogelijk voor betalen en niet voor onverwachte kosten komen staan. En mocht je fiets onverhoopt gestolen worden dan wil je uiteraard wel graag een andere fiets terug. Zodat jij weer vooruit kunt en verder kunt fietsen. Om onverwachte kosten te voorkomen en niet zonder fiets te zitten kun je er dus beter voor kiezen om een fietsverzekering af te sluiten.

vanaf €2,35 p/m

Ga naar Allianz Global Assistance

Voorwaarden Allianz fietsverzekering

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen waar je een fietsverzekering kunt afsluiten, waaronder bij Allianz Global Assistance. Kies je voor hun fietsverzekering? Dan kun je kiezen voor een doorlopende verzekering die je na het eerste jaar kunt opzeggen per maand. De Allianz fietsverzekering sluit je voor een onbepaalde tijd af. Als je het niet meer nodig vindt om je fiets te verzekeren kun je de verzekering ook afzeggen maar je kunt deze ook net zo lang laten lopen als dat je de fiets hebt. Wil je liever geen doorlopende verzekering maar eentje die van tevoren aantal jaar vastgesteld wordt? Dat is ook mogelijk bij Allianz. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering met een looptijd van drie jaar en dan betaal je vooraf de volledige premie.

Vergoedingen en extra’s

Bij een Allianz fietsverzekering heb je geen eigen risico en als je fiets onverhoopt gestolen mocht worden krijg je in de eerste drie jaar de volledige aanschafwaarde ervan vergoed. De verzekeringsmaatschappij betaalt in geld uit bij schade of diefstal. De uitkering van het geld vindt altijd snel plaats zodat jij nooit lang op je geld hoeft te wachten en je snel een nieuwe fiets kunt kopen. Als je de schade of diefstal meldt en alle benodigde papieren (politierapport, de aankoopnota en twee originele sleutels) opstuurt vindt de vergoeding veelal binnen een week plaats. Bovendien ontvang je tijdens de looptijd van de fietsverzekering ook juridische hulp als je een ongeval krijgt of je fiets gestolen wordt. Pech onderweg? Dan komen ze de fiets ter plekke voor je repareren als je de alarmcentrale belt. Kan het niet direct gemaakt worden en dien je een leenfiets te huren? Dan krijg je daarvoor ook een bedrag per dag vergoed.

Premie berekenen en Allianz fietsverzekering afsluiten

Je berekent zelf eenvoudig de premie die je per maand betaalt bij Allianz Global. Je vult in wat je graag vergoed wilt zien en kijkt dan wat je keuze je gaat kosten. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je ook altijd contact opnemen via de telefoon of de website. Een verzekering sluit je snel af en als het toch niet de juiste keuze blijkt te zijn kun je het binnen twee weken ook nog annuleren en voor een andere verzekering kiezen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews