ANWB fietsverzekering

Heb je een nieuwe fiets aangeschaft en kies je voor een ANWB fietsverzekering? Dan ben in het geval van diefstal of schade aan je fiets altijd ervan verzekerd dat je fiets vergoed wordt en dat jij snel weer een nieuwe tot je beschikking hebt of dat je eigen fiets gerepareerd wordt zonder dat dit jou veel kost.

Ga naar de ANWB

Voorwaarden ANWB fietsverzekering

Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven waar je je stalen ros kunt laten verzekeren. Een daarvan is ook de ANWB. Je sluit bij hen fietsverzekering af voor een vaste doorlooptijd van 3 of 5 jaar. De polis is aflopend. Dat wil zeggen dat de verzekering na deze periode beëindigd wordt tenzij je deze wilt laten verlengen of voor een andere verzekering kiest. Deze verzekering is niet direct opzegbaar. De verzekering loopt zo lang de polis geldig is. Je betaalt geen eigen risico als je schade hebt of je fiets gestolen wordt. Bij een ANWB fietsverzekering word je in geld uitbetaald. Er zijn ook verzekeringen waar je een andere fiets krijgt als deze gestolen is. Als je fiets onverhoopt gestolen wordt krijg je de eerste drie jaar het volledige aanschafbedrag terug zodat je een gelijkwaardige fiets kunt terugkopen.

Wat verzeker je mee?

De fietsverzekering van de ANWB geldt voor zowel nieuwe als tweedehands fietsen. Je kunt de verzekering samenstellen op de manier die jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je fiets te laten verzekeren tegen diefstal maar ook voor een variant kiezen waarin beschadigingen en ongevallen verzekerd zijn of waar rechtsbijstand bij inbegrepen is. Je kunt niet alleen de fiets verzekeren. Ook accessoires kun je meeverzekeren als je dat belangrijk vindt. Mocht je een keer schade hebben dan meld je dit eenvoudig via de website van de ANWB en wordt het verder voor je afgehandeld. Zo heb jij nergens geen omkijken naar en zit je zo snel mogelijk weer in het zadel.

Wat krijg je extra?

Een ANWB fietsverzekering sluit je met korting af als je al lid bent van de ANWB. Je krijgt er ook pechhulp bij voor onderweg en bovendien ook nog eens een jaar gratis een ANWB fietspas. Met deze pas krijg je een gratis knooppuntenkaart voor de regio waar jij woont zodat je fijne fietstochtjes kunt maken en onderweg kunt profiteren van korting bij Gastvrij-punten. Verder krijg je een kosteloze fietscheck en juridische hulp mocht je bij een ongeval betrokken raken.

ANWB fietsverzekering afsluiten

De fietsverzekering van de ANWB sluit je eenvoudig en snel af via internet. Je kunt zelf de premie berekenen en als alle voorwaarden je bevallen sluit je de verzekering binnen een paar stappen af. Is het je niet helemaal duidelijk of wil je graag meer weten over wat er allemaal mogelijk is en wat je vergoed krijgt? Dan kun je altijd beter eerst even contact opnemen met de ANWB. Dit kan telefonisch of via de mail. Je aanmelding wordt via de mail gestuurd en bevestig je met één druk op de knop. Lijkt deze verzekering je wat? Kies dan voor een ANWB fietsverzekering.

Een reactie plaatsen