Fietsverzekering vergelijken

Als je een goede en (wellicht ook dure) fiets aanschaft wil je deze waarschijnlijk ook verzekeren en kun je hiervoor eerst een fietsverzekering vergelijken. En dan kies je niet alleen voor verzekeren tegen eventuele schade maar ook tegen diefstal. Er zijn diverse manieren om je fiets goed te verzekeren. Er zijn tal van fietsverzekeringen verkrijgbaar en om ervoor te zorgen dat jij de juiste kiest die het beste bij jou past kun je van tevoren het beste een fietsverzekering vergelijken voordat je overgaat tot de aanschaf ervan.

Fietsverzekering Eigen risico diefstal Eigen risico beschadiging Minimale looptijd Maandelijkse premie
€0,00 €25,00 1 jaar vanaf €2,41 p/m

Meer informatie
€25,00 €25,00 1 jaar vanaf €2,50 p/m

Meer informatie
€0,00 €25,00 1 jaar vanaf €2,96 p/m

Meer informatie
€0,00 €25,00 1 jaar vanaf €2,35 p/m

Meer informatie
€0,00 €25,00 1 jaar vanaf €3,26 p/m

Meer informatie
€0,00 €25,00 1 jaar vanaf €p/m

Meer informatie

Wij doen er alles aan om de gegevens van de verzekeraars te laten kloppen, fouten in de informatie vallen echter niet uit te sluiten. Controleer de polisvoorwaarden van de verzekeraar waar je jouw fietsverzekering wilt afsluiten dus goed om verkeerde verwachtingen te voorkomen!

Looptijd van fietsverzekering vergelijken

Een fietsverzekering sluit je in de regel af voor drie jaar. De premie die je ervoor verschuldigd bent betaal je bij een aflopende verzekering vooraf en in één keer. Vind je het niet nodig om je fiets zolang te verzekeren? Dan kun je ook kiezen voor een verzekering zonder vaste looptijd. Voor deze verzekeringen betaal je de premie per maand.

Kijk en vergelijk eerst

Kies voor een fietsverzekering vergelijken via internet als je een dergelijke verzekering wilt aanschaffen. Je vindt er diverse aanbieders van dit soort verzekeringen maar er zijn ook sites waarop je eenvoudig een fietsverzekering kunt vergelijken. Kijk eerst wat je zelf belangrijk vindt om te verzekeren. Dit is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. De diverse verzekeringen worden voor je op een rijtje gezet en je kunt zien of je een eigen risico hebt, hoe de opzegtermijn geregeld is en hoeveel sterren de verzekering telt. Hoe meer sterren hoe meer er vergoed wordt. Als een verzekeraar een bepaalde actie heeft lopen kun je het beste even op die site kijken of dat voor jou voordelen oplevert.

Kenmerken van de fietsverzekering

De kenmerken van de verzekeringen worden ook vermeld zodat jij kunt vergelijken om wat voor verzekering het gaat. Er wordt aangegeven of de verzekering doorlopend is en hoe lang de looptijd is (voor onbepaalde duur of voor bijvoorbeeld een vaststaande periode van drie jaar). Ook kun je lezen hoeveel er uitgekeerd wordt wanneer je fiets gestolen worden en hoe dit geschiedt. Sommige maatschappijen keren in geld uit, andere in natura. In dat laatste geval krijg je dus een vervangende fiets.

Bereken zelf je premie

Klaar met de fietsverzekering vergelijken? Dan kun je voor jezelf de maandpremie berekenen. Er staat reeds een indicatie aangegeven hoeveel dit is maar als je het graag exact wilt weten is dat ook mogelijk. Je vult je gegevens in en wat je graag verzekerd wilt zien en dan wordt de premie voor je berekend.

Sluit de fietsverzekering af

Heb je een verzekering gevonden die je wel wat lijkt? Dan kun je deze eenvoudig en veilig afsluiten via internet. Is het achteraf toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kun je de fietsverzekering binnen twee weken annuleren en ga je een andere fietsverzekering vergelijken met de eerste die je gekozen hebt. Een fietsverzekering kun je per direct in laten gaan. Lees altijd eerst goed de polisvoorwaarden door voordat je een verzekering afsluit. Dit geldt voor alle verzekeringen, dus ook voor die van je fiets.